Бърз кредит без трудов договор и всичко важно, за да сте спокойни.

Какво трябва да знам за кредит без трудов договор?

Кретид без трудов договор е кредит, който може да вземеш, без да е нужно да представяш пред финансовата институция договор, с който удостоверяваш, че си нает на работа. В основата се кредит без трудов договор е удобно и лесно за ползване финансово средство от хора, които нямат постоянни месечни доходи, а по-скоро заработват парите си с проетки, които варират. Сезонни работници, майстори, предприемачи – голяма част от обществото може да се възползва от подобен кредит.

Самият кредит по-често представлява малка сума – спешни пари, с които се покриват “наболяли” сметки. Споменатите бързи пари обикновено идват с малко по-висока лихва, което е нормално бърз кредит, спрямо дългосрочен такъв варират основно в лихвата. 

Защо бърз кредит без трудов договор е толкова атрактивен?

Когато са нужни бързи пари, когато нещо изскочи и трябва веднага да се плати, ние се обръщаме към приятели и семейство, но понякога е нужно да помолим за парична подкрепа финансови институции, дружества за бърз кредит. Повечето споменати изискват безсрочен трудов договор, за да си гарантират спокойствието, че парите ще бъдат възстановени. Повечето кредитори ще настояват за документ за доходите от работодателя, още известен като работен фиш. Тези кредитори ще ви дадат бързи пари само когато видят възнаграждението ви за шест или дванайсет месеца назад.  

И сега идваме до важната част, именно как да постъпят хората, които нямат дългосрочен трудов договор?

Надяваме се в следващите редове надолу да ви предоставим нужната информация, както и откъде може да вземете бърз кредит, без тромави условия, но с атрактивна ниска лихва. 

Студенти, пенсионери, жени в майнчинство, самоосигуряващи се лица – всеки от тях си е мислил “Сега, ако имах малко повече пари!”, “Трябват ми спешно пари! или “Откъде да взема бърз кредит?”. Е, за тези и за всеки други, на вашето внимание е списък с кредитори, които предоставят добри условия, коректно отношение и навременна реакция, когато са ви нужни пари:

Какво е важно да се проследи, когато се избира откъде да се вземе бърз кредит?

  1. Документи и реноме – когато решите да теглите бърз кредит без трудов договор, започвате с основното. Именно, теглете кредит само от доказани финансови дружества. Вашият бъдещ кредитор трябва да притежава разрешение и съответните документи за извършване на кредитна дейност. Който и да сте решили да ви отпусне кредит, следете дали е регистриран в Централния регистър на БНБ и, разбира се, да притежава конкретното удостоверение за това. Също така, следваща стъпка са вашите лични данни – кредиторът трябва да ви покаже, че ще съхранява правилно вашите лични данни, според Закона за защина на личните данни. Отново тук, финансовото дружество ще трябва да притежава съответното удостоверение за това. Отделно, изборът ви на бърз кредит без трудов договор може да се повлияе и от реномето и присъствието на кредитора. С друго думи – вижте сайта му, посете негов офис, говорето с агент – създайте си акуратна представа за кредитора, защото все пак, най-важно е да сте спокойни.
  2. Лесно не значи удобно – повечето кредитори ви предоставят всякакви методи за кандидатстване – може да вземете бърз кредит без трудов договор онлайн, по телефон, чрез СМС или като посетите офис на кредитора. Дори, за да направят нещата още по-лесни, голяма част от финансовите дружества имат телефон, чат, че дори и офис, с денонощно работно време. Направено е лесно, но, за да е удобно, съветваме ви да четете изчерпателно договора си. Всяка точка. Да, знаем – шрифтът е дребен, текстът е много, но 30 минути, прекарани в четене на договора ви, могат да ви спестят много главоболия. Когато нещо не е ясно – питайте ги, те са длъжни да ви обяснят всичко черно на бяло.
  3. Лихвата е важна – когато става въпрос за бързите кредити без трудов договор, лихвата ви ще бъде по-висока. Както споменахме в началото на темата, по-лесно взимане, по-кратки срокове за погасяване и по-малка сума означават по-висока лихва. Така е навсякъде по целия свят. Аргументът зад практиката е, че кредиторите имат голям процент на риск при предоставянето на бърз кредит, особено без трудов договор. Но, няма страшно – ние сме се погрижили да ви помогнем, като ви предоставяме важната информация за по-добрите кредитори. За нас е важно вие да вземете информирано решение, затова сме описали лихвата, периода и сме подредили бързите кредити без трудов договор по популярност ето тук:

4. Големината на кредита – както виждате в таблицата по-горе, бързите кредити са за по-малки суми. Обикновено между 500 и 2000 лева.Сумата е такава, защото при бързите кредити рискът за кредитора е голям, особено ако споменатите кредити се отпускат и без обезпечение, без поръчител или ипотека. Срокът за погасяване варира, спрямо вашите нужди и възможности. Но, искаме да ви посъветваме – колкото по-кратки срокове за погасяване на кредит изберете, толкова по-добре. Освен, когато националната икономика е с висока инфлация – тогава важи обратното, защото парите се обезценяват.

5. Офертата – вече говорим и говорим за лихвата, срокът и крайната сума, която ще платите. Но, искаме да обърнете внимание на това, че някои кредитори ви дават кредит без лихва за вашия първи кредит. Разгледайте нашата статия за “Първи кредит без лихва”.  

Специфики на трудовия договор и защо е важен?

Трудовият договор е официалният документ, който описва взаимоотношенията ви с работодателя. Разбирайте, че трудовият договор е документът, с който, ако нещо в работата не отговаря на първоначалните ви договорки, вие може да ползвате споменатия договор пред закога и да защитите правата си. Самият договор може да е срочен или, така важния за много кредитори, безсрочен още споменаван, като постоянен. 

Когато теглите онлайн кредит, ще забележите, че по-голяма част от компаниите за бързи кредити ще искат трудов договор. Това е тяхната гаранция, че вие сте коректен и ще може да се справите с лихвата в посочения период. 

Друго важно за постоянния трудов договор е, че при подписването му, вие ще имате изпитателен срок. Важен момент, защото, докато този срок не изтече, вие не сте напълно нает от компанията, което може да бъде преведено от кредитора, като да сте рисков клиент. Съветваме ви да говорите с работодателя си при подписване, за да знаете колко точно е този изпитателен срок. Срокът може да е месец, но може да достига до цели шест месеца. Зависи много от спецификите на работата ви и колко време е нужно, за да завършите пълен работен цикъл, чрез който работодателят ви да прецени дали сте подходящ кадър.

Цялата тази информация ще ви бъде полезна, когато теглите бърз кредит, защото, ако имате постоянен договор, ние може да договорите преференциални условия и да се възползвате от ниска лихва.